Ännu lättare att nå Arenastaden med Gula linjen

22 november 2016

Den Gula linjen kommer att gå från söderort till Arenastaden och kommer att vara färdig år 2024. Tidigare var planen att tågen skulle vända vid Odenplan, men nu ska resenärerna kunna åka vidare söderut på Gröna linjens spår. Dessutom har stationen fått ett bättre läge i Arenastaden.

Bygget av Gula linjen planeras att starta år 2018. Stationen kommer att byggas i berget söder om Dalvägen. Det nya stationsläget innebär att bygget inte kommer att innebära lika stora störningar för dig som bor eller jobbar i Arenastaden som ett tidigare förslag från 2015.

- Stationen kommer att ligga på Dalvägen, med biljetthall i markplan. Det är en plats där många passerar och det kommer att gå snabbt att ta sig ner i tunnelbanan, säger Charlotte Liliegren, chef för Fastighetsutveckling på Fabege.

Snabbare att ta sig till Arenastaden och Hagastaden

Den Gula linjen kommer även att gå till Hagastaden som också är ett viktigt tillväxtområde för Solna. Gula linjen har dock blivit ifrågasatt av vissa som undrat om det inte räcker med att pendeltåget går från Solna station.

- Det kommer att vara ännu mer folk som rör sig i området framöver och tunnelbanan gör området mindre sårbart för dem som till exempel vill ta sig till Friends Arena och Mall of Scandinavia, säger Charlotte.

På fyra och en halv minut kommer du att kunna ta dig från Odenplan till Arenastaden med den nya tunnelbanelinjen. Åker du från Gullmarsplan får du räkna med 17 minuter.

Fabege satsar 100 miljoner

Fabege har varit med i förhandlingarna med Solna stad om tunnelbanan, då företaget anser att spårbunden trafik är en förutsättning för ett attraktivt område. Fabege var också en av de första fastighetsägarna som gick in och finansierade bygget, och har valt att satsa 100 miljoner kronor.

- Spårbunden trafik är oerhört viktigt för kontorsanställda, besökare och boende. Vi ser en tydlig trend bilen blir mer och mer underordnad andra färdmedel, säger Charlotte.

Nyheter