Bin har flyttat in i Arenastaden

26 maj 2015

Nu har bin flyttat in i Arenastadens egna kupa. Det är Fabege som valt att bli fadder åt bisamhället och på så sätt bidra till en grönskande stadsdel.

Viktiga pollinatörer

Under våren har Arenastaden fått många nya hyresgäster – några av dem är bin. Fabege är ett av många företag som valt att bli fadder åt ett antal bin som nu har en kupa i den nybyggda gröna stadsdelen. Satsningen är en del av Fabeges hållbarhetsarbete.

- Om bina försvinner får vi människor pollinera själva. Det kan få ödesdigra konsekvenser då 75-80 procent av alla grödor i världen är beroende av att pollineras av bin, tillsammans med flugor, humlor och fjärilar, säger Johan Belin fastighetschef på Fabege.

Det är organisationen Bee Urban som placerar ut bikuporna och sköter det dagliga underhållet. De ser även till att honungen tas om hand.

Mer grönska

- Bin är fredliga djur, så de kommer bli nya trevliga grannar till vår mångfald av tvåbenta hyresgäster. Vår förhoppning är att Arenastaden ska bli mer grönskande och detta är en del av detta arbete, säger Johan Belin.

Sedan 2013 finns det en bikupa intill Fabeges fastigheter i Hammarby Sjöstad.

- Vi ville profilera stadsdelen som en grönskande oas, strax utanför tullarna. Ett område som präglas av grönska och vatten istället för stress. Vi placerade ut en bikupa och bina producerade något som vi kallade för Kreativ dunderhonung, säger Johan Belin.

Beställ en kupa

Om ditt företag också vill ha en bikupa kan du beställa en via www.beeurban.se

Foto: Pressbild från Bee Urban

Nyheter