Familjer flyttar in på taket

5 maj 2015

Redan vid årsskiftet var det dags för de första nyblivna radhusägarna att flytta in i sina nya hem på taket av gallerian, Mall of Scandinavia. Under året kommer även resterande radhus att stå inflyttningsklara.

- Sista etappen väntas bli klar lagom till jul i år. Efterfrågan har varit stor och den har ökat sedan vi fick de första husen färdigbyggda. Projektet är unikt i sitt slag och jag tror att många har haft svårt att föreställa sig hur området kommer se ut när allt är färdigt, säger Kamjar Shahi, som är ansvarig mäklare för försäljningen av radhusen.

52 radhus som bostadsrätter

Totalt kommer 52 bostadsrätter att byggas på taket. Storleken varierar från fyra till fem rum och kök. Trots att det fortfarande finns ett fåtal radhus kvar till försäljning tycker Kamjar Shahi att efterfrågan varit överraskande stor.

- Det är främst barnfamiljer som köpt de här radhusen. Jag vet att många lockas av det faktum att de får ett tryggt boende som ligger avskilt på taket samtidigt som de har nära till shopping och nöjesliv. Arenastaden växer så det knakar och totalt planeras över 800 lägenheter i området samt de 52 takradhusen. De första flerbostadshusen stod klara i början av 2014 och runt årsskiftet 2017/2018 väntas de flesta nu planlagda bostadsprojekt vara färdiga.

Nyheter