Därför valde Sodexo Arenastaden

1 februari 2017

Livskvalitet var ledordet när Sodexo flyttade till Arenastaden. En flytt som också innebar ett förändrat arbetssätt. Ett år senare har företaget rotat sig. 

– Vårt dåvarande hyreskontrakt i Västberga var på väg att löpa ut och samtidigt ville vi förnya vårt sätt att arbeta i framtiden, säger Katrin Andréasson, workplace service manager på Sodexo. Vi behövde se över våra egna behov och samtidigt utmana oss själva för att även förstå våra kunder behov.

Bra kommunikationer var viktigt

Närhet till Arlanda och Bromma flygplatser önskades eftersom många av medarbetarna och kunderna ofta reser inom Norden i arbetet. Bra kommunikationer var givet.

– Valet föll på Arenastaden av flera skäl: dels för att läget är attraktivt, vårt samarbete med Fabege, befintliga kunder men även potentiella kunder, säger Katrin Andréasson.

God kommunikation

Stor vikt lades vid att kommunicera ofta och mycket kring flytten.

– Vi arrangerade också studiebesök till det nya kontorsbygget för alla som ville lära känna området före själva flytten.

Utmaning att flytta i mellandagarna

När kontorspersonalen gick till jobbet i januari 2016 var det alltså till Arenastaden. Det innebar att själva flytten gjordes i mellandagarna, något Katrin Andréasson avråder från, så här i efterhand.

– Det var tufft för våra entreprenörer att få tag på rätt folk den veckan och en del av planeringen fick göras om. Men allting gick att lösa.

Sodexo har 8 000 medarbetare i Sverige men bara 190 av dem sitter på kontoret i Arenastaden. De allra flesta arbetar ute hos kunderna och påverkades inte lika mycket av flytten.

Katrins lunchtips i Arenastaden

Norra Kök & Matsalar – Sodexos restaurang på Dalvägen 22. Här får du en trerätters lunch med bra råvaror och kreativitet för 115 kr.

Le Vélo – Sodexos restaurang och bistro i samma byggnad. Här kan du även boka mötesrum eller after work.

Nyheter