Evenemangsgatan blir enkelriktad för bättre framkomlighet!

17 juni 2014

Förändringar i Arenastadens taxitrafik kommer att göra det lättare att komma fram på Evenemangsgatan. 

Per Åsbrandt, fastighetsutvecklare på Fabege, berättar mer om vad som görs just nu för att förbättra trafikläget i stadsdelen.

Från och med den 1 juni är Evenemangsgatan enkelriktad norrut.

– Den dubbelriktade trafiken har tidigare gjort det svårt för både byggtrafiken och hyresgästerna i området att komma fram på Evenemangsgatan. Men nu är det lättare för alla, säger Per Åsbrandt, fastighetsutvecklare på Fabege som jobbar med logistiken för både trafik och publik i Arenastaden.

– Byggandet av bostäder, Mall of Scandinavia, kontorshuset där bland annat Svenska Spel flyttar in och den långa gångrampen från Evenemangsgatan vid Vattenfalls byggnad upp till Stjärntorget och Målbron, löper också på smidigare, säger han.

Nyöppnad taxistation förenklar

När enkelriktningen träder i kraft blir det inte längre någon plats för taxibilar att ställa upp på Evenemangsgatan – istället erbjuds taxibilarna att utgå från den nyöppnade taxistationen, den så kallade remoten, vid nordvästra hörnet av Friends Arena.

Även busslinjerna som idag trafikerar Evenemangsgatan kommer att få delvis ny körväg och nya hållplatser längs Dalvägen. 

Per betonar att enkelriktningen inte är någon slutgiltig lösning.

 – Det här gäller tillsvidare, men det kommer inte att se ut så för alltid eftersom vi eftersträvar att Arenastaden skall vara öppen för alla trafikslag och på de gåendes villkor. Vi hoppas att våra hyresgäster har förståelse för förändringen eftersom vi är måna om säkerheten och trivseln för alla som besöker Arenastaden.

Nyheter