Friends samarbetar med arenan och hotellet

8 juli 2015

Stiftelsen Friends jobbar för att stoppa mobbning. I Arenastaden samarbetar organisationen med både arenan och hotellet för att på så sätt bidra till att få barn och unga att växa upp i trygghet och jämlikhet.

Arbetar mot mobbning

Stiftelsen Friends är en icke vinstdrivande organisation som jobbar för att stoppa mobbning. Organisationen utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet och utbildar över 40 000 barn och vuxna under ett år. Friends vision är ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.

Hösten 2013 invigdes Friends international center against bullying, ett kunskapscenter där Friends erbjuder rådgivning, forskning och utbildning till förskolor, skolor och idrottsföreningar.

Friends Arena 

Som ett led i Swedbanks långvariga samarbete med Friends skänkte Swedbank 2012 namnrättigheterna till organisationen och Sveriges nya nationalarena kom därefter att heta Friends Arena.

Quality Hotel Friends 

Samma år gick Quality Hotel och Friends in i ett samarbete och hotellet döptes till Quality Hotel Friends. Samarbetet gör det möjligt för Friends att möta besökare på arenan och hotellet. Idag genomför Friends många seminarier och konferenser på hotellet.

Tillsammans gör vi skillnad 

Det är idag 60 000 skolbarn som är utsatta för mobbning, det är lika många som arenan rymmer.

- Vi är mycket stolta över samarbetet med Friends Arena och Quality Hotel Friends, det är tillsammans vi kan göra skillnad, säger Lars Arrhenius Generalsekreterare på Friends.

Nyheter