Kommunikationer Arenastaden

20 februari 2014

Arenastadens geografiska placering är exceptionellt bra kommunikationsmässigt, och inom några år blir läget till och med ännu bättre.

Kommunikationer i området idag

Redan idag har du tillgång till pendeltåg – Solna station ligger mitt i stadsdelen. Under högtrafik går det 8 tåg i timmen, varav två från Arlanda.

Du har också ett tiotal busslinjer att välja mellan. Inom promenadavstånd ligger tunnelbanestationerna Solna Centrum (9 minuter) och Näckrosen (13 minuter).

Under 2014 förlängdes Tvärbanan till Solna station, vilket underlättar tvärförbindelserna från västerort.

Arenastaden har dessutom omedelbar närhet till E4 och E18.

Det finns gott om cykelbanor i alla riktningar, så det är lätt att hitta en lämplig cykelväg till och från jobbet. (Cykelvänlighet är något vi arbetar aktivt med; vår ambition är att det ska finnas cykelgarage och duschrum i alla våra kontorshus i Arenastaden.)

Oavsett var du bor är det nära till Arenastaden

Cirka 1 000 000 människor bor på mindre än 30 minuters restid från Arenastaden. Nedan visar vi exempel på restider från olika delar av Stockholm. Som du kan se är det nära till Arenastaden från stora delar av Stockholm.

Det tar exempelvis bara 30 minuter från Arlanda med pendeltåg.

När pendeltågen får egna spår under city blir det ännu enklare och snabbare att ta sig till Arenastaden

När pendeltågen 2017 får egna spår under Stockholm (Citybanan) kan de gå oftare och snabbare. Pendeltågens två nya stationer i Stockholm city, T-Centralen och Odenplan, skapar kortare restider och enklare byten tack vare att pendeltågen och tunnelbanan integreras till ett trafiksystem. 

Tack vare denna satsning kommer det att ta endast 4 minuter från Odenplan till Arenastaden och 6 minuter från T-Centralen.

Nyheter