Löparklubb etablerar sig i Arenastaden

18 september 2014

Att träna löpning i grupp har blivit alltmer populärt. Under hösten kommer den senaste träningstrenden till Arenastaden.

Det är löpargruppen Runacademy som i ett samarbete med Quality Hotel Friends kommer att etablera sig i området.

Bakom Run-academy står Petra Kindlund som har en gedigen bakgrund inom löpning med flera SM-medaljer i bagaget.

- Vår första löpargrupp etablerades i Hornstull på Södermalm och den blev fort överfull. Under våren och sommaren har vi letat efter en plats i norra Stockholm. När vi tittade på Arenastaden kom vi fort fram till att platsen har det vi söker med närhet till kommunikationer och fina grönområden, säger Petra Kindlund. Under de senaste åren har löpning blivit en allt vanligare träningsform som engagerar unga så väl som äldre. Petra Kindlund tror att det är enkelheten som lockar.

- Den som vill börja löpträna behöver ingen dyr utrustning eller boka lokal långt i förväg. Det är enkelt att börja och den som tränar regelbundet kommer snabbt att se resultat. Samtidigt tror hon att enkelheten också har en baksida.

- Många har bilden att man kan träna nästan hur mycket som helst helt utan kunskap. Jag märker att det blir allt vanligare med skador hos de som tränar mycket och ofta. För att förebygga det här kommer vi att ha både teori och praktik under våra löparträffar.

För mer information besök Runacademy.se

Nyheter