Ny parkhörna vid Dalvägen

9 juni 2015

Nu byggs en helt ny parkhörna med sittplatser, växter och blommor i Arenastaden. Formatet kallas "pocket park" och ligger i hörnet Dalvägen och Magasinsvägen.

Det hamras och spikas för fullt vid hörnet Dalvägen och Magasinsvägen just nu. En mini-park med trädäck, bänkar och planteringar tar form.

– Att kunna skapa en trevlig utomhusmiljö för våra hyresgäster i Arenastaden och för besökare som kommer hit känns väldigt roligt, och viktigt, säger Susanna Ternstedt, projektledare på Fabege. Arenastaden utvecklas i ett högt tempo och nu tar vi fram en härlig plats för paus och avkoppling utomhus. Det är värdefullt.


Det var förra året arbetet påbörjades med att ta fram en pocketpark i Arenastaden. Eftersom Fabege tidigare utfört både sol- och vindstudier så var ytan som lokaliserades i hörnet vid Dalvägen 14 given. En plats med mycket sol och lite vind.


Det är Andersson Jönsson Landskapsarkitekter som skissat fram parken, som blir en skön rekreationsplats för alla som vill ta del av den.

– Sen hoppas vi givetvis, och tror, att det blir en naturlig mötesplats i Arenastaden. En plats för spontana möten men också ett alternativ till mötesrummen inne på kontoren, säger Susanna Ternstedt.
Mini-parken uppförs nu av Vindvi Entreprenad och beräknas bli klar till midsommar.

Nyheter