SEB flyttar in i maj

9 februari 2017

I maj går första flyttlasset för SEB när tre Stockholmskontor blir ett i Arenastaden. Det nya kontoret är ett rejält miljöbygge för framtiden.

SEB hade länge haft ett behov av att få ihop verksamheten som är uppdelad på fyra olika adresser i Stockholm. Genom att flytta tre kontor till ett gemensamt hoppas banken öka samarbetet och effektiviteten.

– Vi räknar med att detta ska märkas ut mot våra kunder också, säger Viveka Hirdman Ryrberg, kommunikationsdirektör på SEB. Vi får också en bättre arbetsmiljö eftersom vårt nya kontor blir helt anpassat efter vår verksamhet.

Kommunikationer och en levande miljö

SEB valde Arenstaden tack vare kommunikationerna med pendeltåg, tvärbana och flera busslinjer, i kombination med en miljö med många arbetsplatser, bostäder och Mall of Scandinavia.

Sedumgräs och solceller

Banken flyttar in i tre hus som har förbindelse några våningar upp, där det också finns sedumgräs och solceller, av miljöskäl. Lokalerna kommer också att hysa en samling modern samtida nordisk konst.

– Jag tror att många av medarbetarna kommer att gilla vårt fina kafé och våra två restauranger med olika teman, Viveka Hirdman Ryrberg. Självklart också vår fina friskvårdsdel med motionshall och omklädningsrum för cyklister.

Nyheter