Titta in hos Telia Company

30 mars 2017

Miljö- och funktionsanpassat från golv till tak. Hälsa på hos Telia Company på Stjärntorget.

Efter att Telia utlyst en tävling blev det Tengbom arkitekter som fick uppdraget att inreda det nya huvudkontoret. Fokus låg på att skapa en plats för samarbete, inspiration och energi. Dessutom engagerades även en scenograf och en ljusdesigner.

– Inredningen andas en snabb och aktiv känsla, inbjuder till aktivitet och rörelse och ger energi genom ett brett färgspektrum med starka accenter, säger Torbjörn Höeg, ansvarig arkitekt på Tengbom.

Inredningskonceptet tillsammans med Telias värdeord ”Dare”, ”Care” och ”Simplify” – och ett stort fokus på hållbarhet – var den röda tråden i projektet.

All inredning är funktionsbaserad

Inredningen är inspirerad av de miljöer där kunderna möter Telia och deras produkter: hemmet, naturen, arbetet och så vidare.

Alla materialval och funktioner är valda för att passa det aktivitetsbaserade arbetssättet. Här finns till exempel tysta rum för enskilt arbete, mötes- och projektrum i olika storlekar, sittplatser för kortare arbetspass, soffgrupper och ståbord.

– Ljusgårdarna gör att man syns och ser varandra på ett helt annat sätt än i slutna korridorer. Det är ett hus för möten och kommunikation. Det pågår samtal överallt, säger Torbjörn Höeg.

Nyheter