Tre års väntan är nu äntligen över!

23 september 2014

Närheten till natur, shopping och bra kommunikationer till Stockholm City fick paret Oliver Strandberg och Rosanna Rhenström att skriva upp sig som intressenter på en nyproducerad lägenhet i Arenastaden.

Efter tre års väntan kom sen dagen då paret fick nycklarna till lägenheten på Evenemangsgatan.

- Vi hade väntat så otroligt länge på att få nycklarna. Jag tror att vi har varit i Arenastaden och tittat flera gånger varje månad under de senaste åren. Vi hade levt med lägenheten så länge och nu skulle vi äntligen få flytta in, säger Rosanna Rhenström.

På inflyttningsdagen packades flyttbilen tidigt och paret var först ut med att hämta ut nycklarna hos mäklaren. Både Rosanna Rhenström och Oliver Strandberg hade hört skräckhistorier om timslånga hissköer när hus mednyproducerade lägenheter har tillträdesdagar. Istället visade sig att paret var de enda som tänkt flytta in i det 21 våningar höga huset just den dagen.

- Första natten var vi själva i hela huset men det kändes bara bra. Från första stund har det här känts som vårt hem. Det hänger nog mycket på att det varit en så lång process från start till mål och vi hade hunnit skapa en stark relation till lägenheten redan innan vi fått nycklarna, säger Rosanna Rhenström.

Parets första gemensamma hem

Att det skulle bli Arenastaden som blev platsen för parets första riktiga gemensamma hem var mest en slump. Oliver Strandberg såg när husgrunden började sättas upp en kväll när han tittade på en webbkamera som sände live över Arenastaden.

Jag hittade en artikel där det stod att de skulle byggabostäder. Redan då kände jag att det här kommer attbli ett bra område med stor potential.

- Jag är mäklare och vet vad som krävs för att ett område ska bli populärt. Bra kommunikationsmöjligheter, brett nöjesutbud, och gärna nära till grönområden, säger Oliver Strandberg.

Det återstår fortfarande några år innan Arenastaden är helt färdig. Lyftkranar och byggställningar är fortfarande en naturlig del av stadsbilden. Men både Rosanna Rhenström och Oliver Strandberg säger att de snarare är överraskade över hur smidigt det går att bo i ett område som till viss del fortfarande är en byggarbetsplats.

Från lägenhetens stora fönster är det istället utsikten över Råstasjön som tar uppmärksamheten. Något som paret inte räknat med.

- Vi hade ingen aning om att vi skulle få sjöutsikt. Det känns som att köper man en lägenhet i Stockholmsområdet så får man sällan positiva överraskningar. För oss har det varit tvärtom. Vi har en otroligt vacker sjöutsikt. Balkongen har fler soltimmar än vi först trodde och är betydligt ljusare än vi räknat med, säger Oliver Strandberg.

Har fått se Arenastaden byggas upp

Det har bara gått några veckor sedan paret flyttade in i sitt nya hem. Nästan alla flyttkartonger är redan uppackade och paret känner sig redan hemmastadda. Inte bara i sin nya lägenhet utan också som Arenastadsbor.

- Jag tror faktiskt att det är just alla byggprojekt som gör att det känns som att det är vår stadsdel. Vi har varit med och sett Arenastaden byggas upp. Det känns verkligen som vårt hem och jag hade inte vågat räkna med att vi skulle känna så direkt, säger Rosanna Rhenström.

Jag hittade en artikel där det stod att de skulle byggabostäder. Redan då kändejag att det här kommer attbli ett bra område med stor potential,säger Oliver Strandberg.

Nyheter