Två top team, en fotbollsfest –en kväll att komma ihåg

22 maj 2017

Den 24 maj agerar Arenastaden värd till ett av de största fotbollsevenemangen i Sveriges historia ett mästerskap som drar runt 50 000 fotbollsälskare till Arenastaden. Manchester United spelar mot Ajax i finalen av UEFA Europa League 2017 på Friends Arena.

Matchen börjar kl 20:45 men festen börjar tidigare än så. UEFA har skapat två ”meeting points” i Stockholm för respektive lags medlemmar som vill fira denna stora dag från morgon till kväll. Manchester United fans kommer att träffas på Rörstrandsgatan i Vasastan medans Ajax fans kommer att träffas på Flemminggatan på Kungsholmen istället. Båda gatorna kommer att stängas under hela dagen för fotbollsfesten.

Kl 20:30 invigs matchen med de berömda Swedish House Mafia medlemmarna, DJ-duon Axwell Λ Ingrosso, som ska sätta stämningen inför avspark med en unik show och några av deras största hits. 150 danselever från kulturskolorna i Solna och Stockholm kommer att medverka i invigningen med en musik- och dansshow.

Totalt kommer 370 journalister och 120 fotografer att arbeta under matchen. Arrangören räknar med att 160 miljoner tv-tittare i fler än 100 länder kommer att se denna fotbollsfest.

För att kunna skapa en smidig resa för alla som kommer för fotbollsmatchen men också för de som bor och jobbar i Arenastaden har Solna stad vidtagit flera åtgärdar. Flera parkeringar som upplåts för boendeparkering kommer att stängas av och ytterligare gator kommer att fungera som bussparkering, med en del framkomlighetsstörningar som följd. Mer information om kommunikationerna kring matchen hittar ni på Solnas webbplats

Nyheter